085 - 106 12 77

Hovenier nodig in Den Haag?

Beplantingsplan opstellen

Zonder al te veel parate kennis over de invulling van de tuin, is de aanleg van een nieuwe tuin een flinke uitdaging. Weet u bijvoorbeeld al welke onderdelen van uw tuin de meeste zonuren krijgen, welke planten daar goed aarden en over welke bodemgrond uw tuin beschikt? Het lijken misschien kleine factoren, maar ze vormen wel de basis voor een vruchtbare groei van de tuin. Bij het opstellen van een beplantingsplan wordt rekening gehouden met alle belangrijke factoren die betrekking hebben op uw tuin. Wij kunnen een gedetailleerd beplantingsplan voor u uitwerken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Een nieuwe tuin: Wat valt binnen het beplantingsplan?

Er moet aan van alles gedacht worden bij het ontwerpen van een tuin:

  • het type bodem (nat of droog);
  • het aantal zonuren;
  • vochtgehalte en zuurgraad grond;
  • kleuren in de tuin;
  • type bestrating;
  • indeling van de tuin

Nadat wij een inventarisatie van uw tuin hebben gemaakt, zullen wij samen met u een plan opstellen. Omdat we alles op papier voor u uitwerken, is het mogelijk om eigen wensen eenvoudig in te passen. Bij JC Hoveniers bent u verzekerd van professionele ondersteuning bij uw keuze voor de inrichting van de tuin. Let wel; een nieuwe tuin aanleggen doet u normaal gesproken maar eens in de 20 tot 30 jaar. Zorg daarom dat u achter het gemaakte beplantingsplan staat; wij realiseren vervolgens uw droomtuin!

Zelf een beplantingsplan maken?

Het is mogelijk om zelf een beplantingsplan te maken, maar dit is voor de reguliere tuinier niet eenvoudig. Heeft u groene vingers, dan heeft u ook ongetwijfeld kennis over verschillende soorten beplanting. Dit kunt u meenemen in de keuzes die u maakt met betrekking tot de invulling van de tuin. Het is echter verstandig om bij de invulling van de tuin rekening te houden met het onderhoud. Door te kiezen voor enige synergie maakt u het zichzelf makkelijk. Heeft u desondanks hulp nodig met het ontwerp van een beplantingsplan? Dan staan wij voor u klaar!

Uw wensen binnen het beplantingsplan

Wij verwerken uw persoonlijke voorkeuren in het beplantingsplan. Vooraf maken we een plattegrond met eerste schetsen; u bepaalt zelf de stijl in de tuin. Denk daarbij aan het type planten, de hoogte, de kleurvariatie en meer. Bent u geen liefhebber van insecten, kies dan voor een specifieke invulling van de tuin. Krijgt een bepaald gedeelte van de tuin minder zonuren, dan kiest u hier voor een ander type planten en tuinbomen. Hierdoor ontstaan verschillende hoeken in uw tuin met een geheel eigen sfeer. Dit is het leuke gedeelte van een beplantingsplan; je hebt in de hand hoe de invulling van de tuin eruit komt te zien, terwijl wij zorgen voor een stukje kennisdeling en het ontwerp. Schakel ons in voor een beplantingsplan in Den Haag.

 
 

Ons werkgebied

Niet alleen Den Haag en omgeving, maar heel Zuid-Holland!

Waarom kiezen voor ons?

  • Vooraf besproken tarieven
  • Jaren lange ervaring
  • VCA Gecertificeerd

Maak een afspraak

JC Hoveniers is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 085 - 106 12 77.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Werkgebied

Den Haag, Delft, Den Hoorn, Zoetermeer, Rijswijk, Leidschendam en Voorburg.

Hoofdvestiging