085 - 106 12 77

Hovenier nodig in Den Haag?

Tuinpoort aanleggen in Den Haag

Zeker in het geval van huisdieren en jonge kinderen is het handig om een tuin af te kunnen sluiten. Een tuinpoort vormt bovendien een mooie aanvulling op uw tuin, en is überhaupt zeer geschikt om ongewenste indringers buiten te houden. Het materiaal is afhankelijk van uw smaak en de sfeer van de tuin. Houten tuinpoorten zijn nog steeds erg populair, al heeft kunststof de afgelopen jaren ook een opmars gemaakt. Een tuinpoort aanleggen betekent dus vooral keuzes maken. JC Hoveniers kan u hier in Den Haag snel mee helpen.

Houten tuinpoorten

”Hout” is natuurlijk maar een parapluterm, die allerlei verschillende houtsoorten omvat. Iedere soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Sommige van deze eigenschappen maken hem uitermate geschikt voor een mooie tuinpoort, andere juist niet. Een ervaren hovenier kan u snel over de mogelijkheden adviseren.

De voornaamste houtsoorten zijn tropisch hardhout en Europees naaldhout. Met name tropisch hardhout is nog altijd vrij populair in Nederland. Deze houtsoort hoeft namelijk niet behandeld te worden, gaat zeer lang mee, en heeft een prachtige uitstraling. Er zijn echter ook goede redenen om juist geen tropisch hardhout te nemen. Ten eerste is het slecht voor het milieu: de kap van tropische bossen in Brazilië, Indonesië en Zuidoost-Azië werkt klimaatverandering in de hand. Ten tweede is tropisch hardhout ook vrij duur.

Europees naaldhout is doorgaans van een lagere kwaliteit van tropisch hardhout. Timmerlui hebben daar echter een slimme oplossing voor gevonden. Door het naaldhout door middel van een zeer precieze methode langzaam te verhitten, verkrijgt het hout een aanmerkelijk langere levensduur. Dit proces, dat ook wel thermisch harden wordt genoemd, zorgt ervoor dat een tuinpoort van dit materiaal tot wel 30 jaar mee kan. Het is bovendien een stuk goedkoper dan bovenstaande optie.

Wil je liever een tuinpoort aanleggen van een ander materiaal? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Kunststof heeft als voordeel dat het sterk is, minder onderhoud nodig heeft, en vaak zelfs de uitstraling van hout kan krijgen. Tuindeuren van composiet kunnen bijvoorbeeld in allerlei stijlen worden geleverd. Houd hier wel rekening met een hogere prijs.

Tuinpoort aanleggen met JC Hoveniers

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In Den Haag voorziet JC Hoveniers u van nuttig advies en ervaren vaklui. Wij staan altijd op de uitkijk voor nieuwe projecten en staan u graag ter zijde met praktische hulp of vrijblijvend advies. Neem nu contact op!

 
 

Ons werkgebied

Niet alleen Den Haag en omgeving, maar heel Zuid-Holland!

Waarom kiezen voor ons?

  • Vooraf besproken tarieven
  • Jaren lange ervaring
  • VCA Gecertificeerd

Maak een afspraak

JC Hoveniers is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 085 - 106 12 77.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Image
Aanleg/ontwerp: Geheel nieuwe tuinaanleg en/of tuinontwerp
Onderhoud: Snoeien, boomverzorging en ander seizoensonderhoud
Renovatie: Deelprojecten zoals een nieuwe schutting, vijver of bestrating

Werkgebied

Den Haag, Delft, Den Hoorn, Zoetermeer, Rijswijk, Leidschendam en Voorburg.

Hoofdvestiging